Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Έβερτον - Τσέλσι 1-0

 



Η Έβερτον πήρε τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Τσέλσι με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σίγκουρντσον στο 22' και υποχρέωσε την ομάδα του Λάμπαρντ στην πρώτη της ήττα μετά από 17 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Στην κόντρα μεταξύ του "δασκάλου" Αντσελότι και του "μαθητή" Λάμπαρντ (ο Ιταλός τεχνικός είχε παίκτη τον Άγγλο στη σεζόν 2009-2010 που οδήγησε την Τσέλσι στην κατάκτηση του πρώτου της νταμπλ επί Premier League), επικράτησε ο εμπειρότερος.

Έβερτον και Τσέλσι τέθηκαν αντιμέτωπες το βράδυ του Σαββάτου στο "Γκούντισον Παρκ" μπροστά σε 2.000 θεατές για την 12η αγωνιστική της Premier League, με τους μπλε του Λίβερπουλ να καταβάλλουν με 1-0 την αντίσταση των ομόχρωμών τους από το Λονδίνο χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Κάλβερτ-Λιούιν από τον Μεντί και το αξιοποίησε ο Σίγκουρντσον από την άσπρη βούλα.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη για τα ζαχαρωτά στα οκτώ τελευταία ματς πρωταθλήματος, με την Τσέλσι στον αντίποδα να γνωρίζει την πρώτη της ήττα μετά από 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και το 0-2 από την Λίβερπουλ στις 20 Σεπτεμβρίου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση στο "Γκούντισον Παρκ" απέκτησε γρήγορο ρυθμό από πολύ νωρίς και είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες στο πρώτο 20λεπτο, για να έρθει το γκολ για την Έβερτον στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ.

Μετά από βολέ του Πίκφορντ ο Κάλβερτ-Λιούιν κυνήγησε τη μπάλα βλέποντας τη στιγμιαία αδράνεια του Τιάγκο Σίλβα και ο Εντουάρ Μεντί έπεσε πάνω του με φόρα, κάνοντας λανθασμένο υπολογισμό, με αποτέλεσμα να τον γκρεμίσει και να υποπέσει σε πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκίλφι Σίγκουντσον που νίκησε τον Σενεγαλέζο κίπερ και έκανε το 1-0, φτάνοντας τα έξι γκολ στην καριέρα του απέναντι στους Λονδρέζους, έχοντας πετύχει 2 από αυτά με τη φανέλα της Σουόνσι, δύο ως παίκτης της Τότεναμ και 2 αγωνιζόμενος για την Έβερτον.

Το γκολ αυτό δεν επηρέασε αρνητικά τους παίκτες του Λάμπαρντ, καθώς αμέσως πήραν τα ηνία και έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ. Δεν κατάφεραν ωστόσο να φτάσουν στην ισοφάριση παρότι πίεσαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου αφού ο Πίκφορντ ήταν σταθερότατος κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας του ενώ στο 26' η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Τζέιμς, αφού μετά το σουτ του και αφού την είχε βρει με τις άκρες των δαχτύλων ο κίπερ των ζαχαρωτών, αυτή σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε έναν τρελό ρυθμό στο πρώτο δεκάλεπτο όπου χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν (Ρισάρλιζον και Σίγκουρντσον απείλησαν από πλευράς Έβερτον, ο Μάουντ για λογαριασμό της Τσέλσι), όμως μετά το 60' οι γηπεδούχοι έριξαν συνειδητά το ρυθμό, με την προτεραιοτητά τους να είναι να χαλάσουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους για να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους.

Οι παίκτες του Λάμπαρντ έφτασαν την κατοχή στο 70% όμως δυσκολεύονταν να παράγουν φάσεις πέφτοντας πάνω σε ένα αξιοθαύμαστο τείχος που είχε στήσει ο Αντσελότι (με εξαιρετικούς τους δύο στόπερ Μίνα και Κιν αλλά και την τριάδα των χαφ με επικεφαλής τον ακούραστο Άλαν), με αποτέλεσμα να έχουν ελάχιστες καθαρές ευκαιρίες.

Η καλύτερή τους προήλθε από στημένη φάση στο 81', με τον Μάουντ να στέλνει τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Πίκφορντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τα ζαχαρωτά να αντέχουν ωστόσο μέχρι το φινάλε και να παίρνουν μία πολύ σημαντική νίκη, τόσο από βαθμολογική όσο και από ψυχολογική άποψη.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Χόλγκεϊτ, Κιν, Μίνα, Γκόντφρι, Ιγουόμπι (86' Ντέιβις), Άλαν, Σίγκουρντσον (83' Γκόμες), Ντουκουρέ, Ρισάρλιζον (90' Κένι), Κάλβερτ-Λιούιν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Σίλβα, Ζουμά, Τσίλγουελ, Κόβατσιτς (82' Γκίλμουρ), Καντέ, Μάουντ, Χάβερτς (68' Άμπραχαμ), Ζιρού, Βέρνερ

https://www.sport24.gr/football/everton-tselsi-1-0-ta-zacharota-pikranan-toys-londrezoys.9079011.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου